
Sušenie chmeľu pomocou plynových horákov Weishaupt
Chmeľ -"zelené zlato"- bol prvýkrát pestovaný v Tettnangu (oblasť Bodamského jazera) v roku 1844. V priebehu rokov sa aromatický chmeľ z Tettnangu vyvinul na prémiovú odrodu a pivovarníci na celom svete ho oceňujú ako prísadu do prémiových pív.
V súčasnosti 130 rodín pestujúcich chmeľ produkuje na 1400 hektároch ten najjemnejší aromatický chmeľ z Tettnangu pre zákazníkov z celého sveta. Jednou z nich je rodina Ruther. Tá v roku 2017 investovala do nových sušiarní a pecí. Procesné teplo v týchto zariadeniach zabezpečujú dva plynové horáky Weishaupt monarch® WM-G 20 s výkonom po 1.457 kW.
Weishaupt je svetovým lídrom na trhu s priemyselnými horákmi. Tie dodávajú efektívne a spoľahlivo procesné teplo - napríklad pre sušiarne na obilie, chmeľ a slad, cez varné kotly v pivovaroch až po čistenie prázdnych obalov a plniace linky.
Ďalšie referencie tohto druhu:

Nová energetická centrála spoločnosti Loacker Recycling GmbH využíva bioplyn a zemný plyn

Weishaupt realizuje diaľkové vykurovanie pre St. Gallen


